Plommonspäckad fläskkarré à la Per Morberg
Per Morberg

Plommonspäckad fläskkarré à la Per Morberg

2 tEnkelt
376,95 kr
4 portioner60,42 kr per portion
Plommonspäckad fläskkarré tillsammans med ugnsrostade grönsaker, gräddsås och gröna ärtor. En riktig festmåltid som tar sin tid i ugnen men är väl värd att vänta på.

Tillbehör
250 gGröna Ärtor Frysta
4 mskÄppelmos
1 stPersilja - färsk
Gräddsås
2,5 dlVispgrädde
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskJapansk soja
Fläskkarré
1 stLagerblad
2 stSvenska Äpplen
2 mskRapsolja
5 dlVatten
2 krmSalt Fint
250 gPalsternacka
2 mskGrönsaksfond
200 gVanliga morötter
1 stGul lök
16 stPlommon Torkade
800 gFläskkarré
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fläskkarré: Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. (Skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen). Krydda det runt om med salt och peppar.

3

Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.

4

Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Skölj och klyfta äpplena.

5

Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong).

6

Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 grader, ca 1 ½–2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden.

7

Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. Spara buljongen i formen.

8

Gräddsås: Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.

9

Sila och häll över i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens. Smaka av med soja, salt och peppar.

10

Tillbehör: Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos. Strö över sköljd hackad persilja över köttet.

Näringsvärde: Kcal: 741 Fett: 49 g Protein: 41 g Kolhydrater: 35 g

Bild:

Linnea Swärd