Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kålsallad | ||
3 msk | Olivolja | |
250 g | Morötter | |
1 tsk | Honung | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
400 g | Vitkål | |
3 msk | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
1 dl | Rårörda Lingon | |
800 g | Potatis Fast | |
Skavgryta | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Enbär | |
2 krm | Salt | |
150 g | Färska champinjoner | |
1 st | Gul lök | |
240 g | Renskav | |
120 g | Rökt Skinka | |
1 msk | Smör | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning |
Koka 800 gram potatis.
Skavgryta: Skala och grovhacka löken. Dela champinjonerna på mitten och skiva dem i mindre bitar. Fräs svampen i smör i en gryta eller stor kastrull.
Strimla ner skinkan och bryn tillsammans med skavköttet i grytan tills det har fått fin färg. Späd med grädde, yoghurt och tillsätt buljong eller fond och krossade enbär. Smaka av med lite salt och peppar. Sätt på locket och låt det småputtra ca 5 min.
Kålsallad: Skala och riv morötterna och finstrimla vitkålen. Lägg alltsammans i en stor skål. Gör en dressing på olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt ordentligt.
Strö över hackad persilja på grytan och servera med kokt potatis, lingon och kålsallad.
Näringsvärde: 736 KCAL 25g Protein 46g Fett 52g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla