Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
2 st | Kvisttomater | |
600 g | Bratwurst | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Gratäng | ||
75 g | Grana Padano | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
200 g | Vanliga morötter | |
1,5 tsk | Salt | |
300 g | Potatis Fast | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Purjolök | |
1,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
500 g | Palsternacka |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skala och skiva morötter, potatis och palsternacka. Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Lägg alltsammans i en stor skål. Tillsätt rosmarin, grädde, havregrädde, salt och peppar. Riv grana padano och tillsätt hälften till rotfrukterna. Blanda om ordentligt och lägg över allting i en ugnsfast form. Strö över resten av den rivna osten och sätt in i ugnen ca 30-35 min.
Tillbehör: Stek korven på medelvärme i lite olja ca 5-10 min.
Skölj och strimla sallad och skölj och skär gurka och tomat i bitar. Blanda samman i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera korv och sallad tillsammans med rotfruktsgratängen
Styling & Rekvisita (glas): www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 824 kcal, 28 g protein, 52 g fett, 42 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria