Italienska småburgare med krämig sås och pasta

Italienska småburgare med krämig sås och pasta

30 minEnkelt
239,70 kr
4 portioner33,31 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v30)Snabbt gjorda små hamburgare med en krämig och god sås! Burgarna kan förstås också penslas med olja och grillas.

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRuccolasallat
0,5 dlBalsamvinäger
0,5 dlOlivolja
2 krmFlingsalt
Småburgare
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskFlingsalt
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Krämig sås
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmFlingsalt
2 dlVispgrädde
70 gSoltorkade Tomater
1 stBasilika - färsk
0,5 dlVatten
Till servering
400 gTortiglioni
Instruktioner
1

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Börja med burgarna. Skölj citronen noga och riv av hälften av dess yttersta gula skal (spara sedan citronen till laxrätten). Skala vitlöksklyftorna. Blanda nötfärs med salt, peppar, citronskal och pressad vitlök till en smidig färs. Forma till 8-12 små biffar. Hetta upp en panna med smör eller olivolja och stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida. Hacka de soltorkade tomaterna i små bitar och hacka basilikabladen grovt. Tillsätt tomater och basilika till pannan tillsammans med vattnet och låt koka ihop. Tillsätt grädden och smaka ev. av med mer flingsalt och nymalen svartpeppar. Låt koka upp.

Arrangera ruccolasallden på ett serveringsfat. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera färsbiffarna med nykokt pasta, den krämiga såsen och rucolasallad.

INFO! Rucola, ruccola eller senapskål. Kärt barn har många namn. Salladsbladen odlades tidigare i Sverige under dess svenska namn, senapskål, men föll i glömska tills inträdet av den italienska matkulturen. Då lanserades den på nytt, men under namnet rucola. Förvirringen kring stavningen är dock stor och salladsbladen saluförs idag både som rucola och ruccola.