Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
35 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 st | Rödlök | |
75 g | Sugarsnaps | |
400 g | Halloumi | |
250 g | Sparris Färsk | |
1,5 dl | Vatten | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
70 g | Citron, (0,5 st) | |
280 g | Farfalle |
Pasta: Koka upp vatten till pastan.
Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar på diagonalen. Skala och skiva lök. Tärna halloumi.
Skölj spenat och sugarsnaps. Dela sugarsnapsen på längden. Skölj och grovhacka basilika. Grovhacka de soltorkade tomaterna. Skölj citronen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök och sparris gyllenbrunt på medelhög värme. Tillsätt spenat, sugarsnaps, soltorkade tomater och pastavatten. Låt det koka ihop snabbt.
Sila av pastan och tillsätt till halloumifräset. Blanda om och tillsätt basilika och riv i citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: 668 kcal. 33 g protein, 30 g fett, 61 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt