Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kycklinggryta | ||
| 1 st | Rödlök | |
| 1 l | Vatten | |
| 1 msk | Smör | |
| 900 g | Kycklingfile | |
| 3 tsk | Ketjap | |
| 300 g | Morötter | |
| 2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
| 2 msk | Hönsbuljong | |
| 50 g | Färsk ingefära | |
| Servering och garnering | ||
| 1 msk | Gräslök - färsk | |
| 4 dl | Långkornigt Ris | |
| 1 dl | Salladsmix | |
Finhacka löken.
Skala och skär morötterna i stavar.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Hetta upp smör i en gryta.
Fräs lök och kyckling i smöret.
Häll på vattnet och grädden.
Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
Servera grytan med ris och eventuellt bröd.
Garnera med hackad gräslök.
Bild:
Ann Lindberg

30,00 kr /kg

162,16 kr /kg

119,80 kr /l

13,95 kr /kg

53,90 kr /l

3,99 kr /l

299,00 kr /kg

21,95 kr /st

83,90 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
179,67 kr /kg

137,90 kr /kg
