Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
1 st | Gul lök | |
1 msk | Hönsbuljong | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Citron | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Purjolök | |
1 tsk | Smör | |
2 krm | Flingsalt | |
300 g | Vanliga morötter | |
3 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till morötterna och purjolöken.
Skala morötterna och skölj purjolöken. Skär dem i ca 2 cm breda bitar.
Gryta: Skala löken. Finhacka vitlöken och skär den gula löken i klyftor.
Skär varje kycklingfilé i ca 5 bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklingbitarna och löken tills de har fått fin färg. Slå på grädde och tillsätt timjan, buljong, soja och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min.
Tillbehör: Koka morötterna ca 5 min och purjolöken ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite flingsalt.
Gryta: Smaka av kycklinggrytan med citronsaft och ev lite mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med ris och smörslungade morötter och purjolök.
Näringsvärde: 696 KCAL 39 G PROTEIN 34 G FETT 56 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt