Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklinggryta med timjan och smörslungade morötter

Kycklinggryta med timjan och smörslungade morötter

20 minEnkelt
286,70 kr
4 portioner 37,32 kr per portion
Supersnabb kycklinggryta smaksatt med timjan och citron som passar perfekt när tiden är knapp i köket.

Gryta
1 stGul lök
1 mskHönsbuljong
1 tskKinesisk soja
2,5 dlVispgrädde
1 tskTimjan - torkad
0,5 stCitron
600 gKycklingfile Fryst
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
1 mskSmör
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 stPurjolök
1 tskSmör
2 krmFlingsalt
300 gVanliga morötter
3 dlLångkornigt Ris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till morötterna och purjolöken.

2

Skala morötterna och skölj purjolöken. Skär dem i ca 2 cm breda bitar.

3

Gryta: Skala löken. Finhacka vitlöken och skär den gula löken i klyftor.

4

Skär varje kycklingfilé i ca 5 bitar.

5

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklingbitarna och löken tills de har fått fin färg. Slå på grädde och tillsätt timjan, buljong, soja och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min.

6

Tillbehör: Koka morötterna ca 5 min och purjolöken ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite flingsalt.

7

Gryta: Smaka av kycklinggrytan med citronsaft och ev lite mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med ris och smörslungade morötter och purjolök.

Näringsvärde: 696 KCAL 39 G PROTEIN 34 G FETT 56 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd