Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Morotssallad | ||
1 krm | Flingsalt | |
0,5 st | Citron | |
450 g | Vanliga morötter | |
Currykyckling | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
2 dl | Vispgrädde | |
1,5 msk | Hönsbuljong | |
1 msk | Curry | |
600 g | Kycklingfile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Rostad blomkål | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Blomkål Färsk | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Rostad blomkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsfast form. Ringla över olja, honung och krydda med salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 15-20 min.
Currykyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela filéer.
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek kycklingen tillsammans med löken och curry tills kycklingen har fått fin färg. Slå på grädde, vatten och buljong. Låt det hela sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Blanda med citronsaft och salt.
Näringsvärde: Kcal: 697 Fett: 29 g Protein: 44 g Kolhydrater: 61 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel