Gå vidare till huvudinnehåll
Currykyckling med honungsrostad blomkål och ris
Mari Bergman

Currykyckling med honungsrostad blomkål och ris

30 minEnkelt
357,70 kr
4 portioner 34,02 kr per portion
Kyckling och god currysås som serveras med rostad blomkål och ris.(Tastelines matkasse v50 2013)

Morotssallad
1 krmFlingsalt
0,5 stCitron
450 gVanliga morötter
Currykyckling
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
0,5 dlVatten
2 krmSalt
0,5 stGul lök
2 dlVispgrädde
1,5 mskHönsbuljong
1 mskCurry
600 gKycklingfile
1 krmSvartpeppar Malen
Rostad blomkål
1 krmSalt
1 stBlomkål Färsk
0,5 mskOlivolja
1 tskHonung
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Rostad blomkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsfast form. Ringla över olja, honung och krydda med salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 15-20 min.

3

Currykyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela filéer.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek kycklingen tillsammans med löken och curry tills kycklingen har fått fin färg. Slå på grädde, vatten och buljong. Låt det hela sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Blanda med citronsaft och salt.

Näringsvärde: Kcal: 697 Fett: 29 g Protein: 44 g Kolhydrater: 61 g

Bild:

Linnea Swärd