Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
250 g | Basmatiris | |
Sallad | ||
2 st | Vanliga morötter | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Khoreshgryta | ||
300 g | Kikärtor Kokta | |
600 g | Kycklingfile | |
1,5 tsk | Chilipulver | |
1 st | Hönsbuljong | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
0,3 st | Persilja - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Citron |
Ris: Koka upp riset med dubbelt så mycket vatten och ½ tsk salt.
Sänk värmen och låt sjuda under lock enligt tidsangivelse.
Kycklinggryta: Skär kycklingen i bitar.
Skala och grovhacka vitlöken.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stor stekpanna eller gryta, tillsätt salt, vitlök och chilipulver.
Blanda i grädde, buljongtärning, soja, honung och citronsaft. Låt koka i ca 10 min. Gärna under lock.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skala och riv morötterna grovt.
Blanda ihop sallad och gurka i en skål. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Skölj kikärtorna och låt rinna av.
Rör ner citronskal, kikärtor och persilja i kycklinggrytan. Låt koka 2 min till.
Servera kycklinggrytan med nykokt ris och grönsallad.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge