Gå vidare till huvudinnehåll
Indisk kycklingsoppa

Indisk kycklingsoppa

45 minEnkelt
450,50 kr
4 portioner 31,18 kr per portion
Indisk kycklingsoppa

1 stGul lök
1 lHönsbuljong
2 dlKokosmjölk
2 klyftaVitlök
150 gSpenat Blad
0,5 tskCayennepeppar
100 gBlomkål
1 tskTorkad gurkmeja
3 stPotatis
1 tskKanel
1 tskKardemumma
2 stMorötter
2 stKycklingfile
2 mskRapsolja
1 tskSpiskummin
2 tskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala potatisen och morötterna och skär dem i bitar. Skär även blomkålen i bitar. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i några minuter i en kastrull. Tillsätt kryddorna och rör om. Lägg ner kycklingen och stek den i ca 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs allt tillsammans någon minut.

Häll i buljongen och låt soppan småkoka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ifall det är mycket olja på ytan skumma av den. rör i kokosmjölk och spenat och koka upp. Salta och peppra efter smak.