Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Glace | ||
| 3 msk | Honung Flytande | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| Kyckling | ||
| 3 krm | Svartpeppar Hel | |
| 2 tsk | Chilipulver Chipotle | |
| 1 msk | Spiskummin | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 33 cl | Alkoholfri öl | |
| 1 tsk | Råsocker Strö | |
| 1 msk | Paprikakrydda | |
| 1,2 kg | Kyckling Hel | |
| 1,5 tsk | Salt | |
| Potatis | ||
| 800 g | Potatis Fast | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Topping | ||
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 30 g | Salladslök | |
| 1 st | Koriander - färsk | |
Värm ugnen till 200 grader. Kyckling: Lägg kycklingen på en plåt och gnid in olivoljan runt om.
Blanda samman paprikapulver, chipotle-chilipulver, spiskummin, salt, svartpeppar och råsocker. Rubba kycklingen runt om med kryddblandningen.
Tvätta av ölburken och öppna hela ovansidan med en konservöppnare. Häll ut ca 1 dl och placera ölburken på plåten. Trä kycklingen på ölburken och sätt in plåten i ugnen i ca 50 min.
Skölj potatisen och skiva den tunt. Blanda i en skål med olja och salt.
Fördela potatisen runt om kycklingen på plåten när det återstår 20-25 min av kycklingens ugnstid.
Glace: Skala och riv vitlök och blanda med honung och soja.
Ta ut kyckling och potatis och pensla kycklingen med glazen runt om. Sätt in i ugnen ytterligare i 10 min.
Topping: Skiva salladslöken och chilin tunt. Grovhacka koriandern.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i 5 min.
Tranchera kycklingen och lägg upp på ett fat. Strö över salladslök, chili och koriander. Servera tillsammans med potatisen som fått god smak av alla kryddor.
Bild:
Fabian Björnstjerna

1 150,00 kr /kg

36,21 kr /l

155,63 kr /kg

15,48 kr /kg

238,00 kr /kg

71,19 kr /kg

269,50 kr /kg

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

296,67 kr /l

507,14 kr /kg

924,24 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

49,00 kr /kg

863,51 kr /kg

29,17 kr /kg

158,53 kr /kg

