Snabb chiligryta med öl och chipotle
Mari Bergman

Snabb chiligryta med öl och chipotle

30 minEnkelt
379,55 kr
4 portioner35,87 kr per portion
En lättlagad och smakrik chili som serveras med len guacamole, tortillabröd och en klick yoghurt. Gott för både stora och små! Chiligrytan håller sig bra i kylen i ca 4 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
1 stRomansallat
0,5 stKoriander - färsk
1,5 dlYoghurt för Matlagning
320 gTortilla
Chiligryta
4 mskKalvfond Buljong
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskOlivolja
1 stGul lök
1 mskChipotlepasta
3 klyftaVitlök Vanlig
2 stLagerblad
1 tskSpiskummin
3 mskTomatpuré
33 clAlkoholfri öl
1 krmSalt Fint
0,5 mskFärsk ingefära
Guacamole
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 stAvokado
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Chiligryta: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.

2

Fräs färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och spiskummin och fräs ytterligare i 2 min. Tillsätt chipotlepasta, tomatpuré, öl, köttfond och lagerblad och låt chiligrytan puttra i ca 15 min. Smaka av med salt.

3

Guacamole: Mixa avokadoköttet med citronsaft, riven vitlök, honung och olja till en slät guacamole. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Lägg upp yoghurten i en skål och grovhacka koriandern.

Servera chiligrytan i tortillabröd med sallad, guacamole, yoghurt och koriander.

Näringsvärde: 740 kcal, 32 g protein, 40 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir