Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Romansallat | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
320 g | Tortilla | |
Chiligryta | ||
4 msk | Kalvfond Buljong | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Chipotlepasta | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Lagerblad | |
1 tsk | Spiskummin | |
3 msk | Tomatpuré | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
Guacamole | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Avokado | |
1 tsk | Honung Flytande |
Chiligryta: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
Fräs färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och spiskummin och fräs ytterligare i 2 min. Tillsätt chipotlepasta, tomatpuré, öl, köttfond och lagerblad och låt chiligrytan puttra i ca 15 min. Smaka av med salt.
Guacamole: Mixa avokadoköttet med citronsaft, riven vitlök, honung och olja till en slät guacamole. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Lägg upp yoghurten i en skål och grovhacka koriandern.
Servera chiligrytan i tortillabröd med sallad, guacamole, yoghurt och koriander.
Näringsvärde: 740 kcal, 32 g protein, 40 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel