Gå vidare till huvudinnehåll
Thailändsk biffsallad
Kokbok

Thailändsk biffsallad

30 minEnkelt
275,10 kr
4 portioner 56,19 kr per portion
Enkel men supergod grillad thaibiffssallad, för mindre hetta från chili kan du servera tillsammans med ris. ”BBQ Fisk, vego, kött” är skriven av Ben O'Donoghue och ges ut av Norstedts. Boken är fotograferad av Billy Law.

1 dlFisksås - Asiatisk
400 gRyggbiff
2 stSalladslök
50 gCitrongräs Färsk, (1 st)
1 stKoriander - färsk
1 stSchalottenlök
3 stChilipeppar Röd
3 stLime
Instruktioner
1

Skiva salladslökarna tunt på snedden och lägg dem i en skål tillsammans med chili, schalottenlök, koriander och citrongräs.

2

Förbered grillen för direkt grillning på hög värme. Krydda biffarna rikligt med salt och peppar och grilla dem sedan som du vill ha dem. Jag föredrar medium–rare eftersom jag tycker att salladen smakar mer då. Låt köttet vila medan du kryddar salladen.

Pressa lime över salladen, tillsätt sedan fisksås och vänd runt så att allt blandas. Skiva köttet tunt och skär bort fettet. Tillsätt köttet i salladen och vänd runt så att smakerna blandas. Servera.

Bild:

Billy Law