Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingspett med melonsalsa och rostad potatis
Mari Bergman

Kycklingspett med melonsalsa och rostad potatis

40 minEnkelt
470,55 kr
4 portioner45,79 kr per portion
Somrig och fräsch rätt med lite hetta. Smaka dig fram med chilin så att du får den perfekta smaken för just din familj, chilipeppar kan verkligen variera i styrka.

kycklingspett
1 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
8 stGrillpinnar
1 tskJapansk soja
500 gKycklingfärs
1 tskSalt Fint
0,5 mskFärsk ingefära
1 stÄgg
1 tskChilipeppar Röd
1 klyftaVitlök Vanlig
Melonsalsa
1 stMelon Galia
0,5 stGurka
0,5 tskChilipeppar Röd
1 stLime
1 krmSalt Fint
0,5 stMynta - färsk
Tillbehör
700 gPotatis Fast
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skala och skiva potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sprid ut potatisen över plåten och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Kycklingspett: Lägg färs och ägg i en bunke. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära och vitlök. Tillsätt chili, ingefära, vitlök, soja, salt och peppar till färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 järpar med vattensköljda händer och trä på spett. Lägg dem på en plåt och pensla spetten med lite olja. Sätt in i ugnen över potatisen ca 15 min.

4

Melonsalsa: Skala melonen och gröp ur kärnhuset. Skölj och skär gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Tärna melon och gurka smått. Skölj och finhacka mynta och skölj och finhacka chilipeppar. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal och saft. Tillsätt en nypa salt och blanda om ordentligt.

Servera kycklingspetten tillsammans med rostad potatis och melonsalsa.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 409 kcal, 33 g protein, 13 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell