Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
kycklingspett | ||
1 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
8 st | Grillpinnar | |
1 tsk | Japansk soja | |
500 g | Kycklingfärs | |
1 tsk | Salt Fint | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Melonsalsa | ||
1 st | Melon Galia | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 st | Lime | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala och skiva potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sprid ut potatisen över plåten och sätt in i ugnen ca 30 min.
Kycklingspett: Lägg färs och ägg i en bunke. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära och vitlök. Tillsätt chili, ingefära, vitlök, soja, salt och peppar till färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 järpar med vattensköljda händer och trä på spett. Lägg dem på en plåt och pensla spetten med lite olja. Sätt in i ugnen över potatisen ca 15 min.
Melonsalsa: Skala melonen och gröp ur kärnhuset. Skölj och skär gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Tärna melon och gurka smått. Skölj och finhacka mynta och skölj och finhacka chilipeppar. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal och saft. Tillsätt en nypa salt och blanda om ordentligt.
Servera kycklingspetten tillsammans med rostad potatis och melonsalsa.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 409 kcal, 33 g protein, 13 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini