Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Citron, (1 st) | |
0,75 tsk | Chilipulver Chipotle | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Majskolvar | |
0,75 tsk | Svartpeppar Malen | |
50 g | Körsbärstomater | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Salt Fint | |
0,75 tsk | Paprikakrydda | |
0,75 tsk | Timjan - torkad | |
100 g | Potatis Fast | |
1 st | Lagerblad | |
0,75 tsk | Basilika - torkad | |
0,75 tsk | Cayennepeppar | |
5 l | Vatten | |
1 kg | Kräftor | |
0,5 tsk | Strösocker |
Levande kräftor avlivas skonsamt, enligt ovan. Om kräftorna är kokta och smaksatta, skölj av dem noga och låt ligga i kallt vatten en stund före tillagningen.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Dela majskolven i fyra bitar. Skär citronen i halvor.
Lägg majs, citron, potatis, chili, lök, vitlök, lagerblad och alla kryddor i grytan. Om du har okokta kräftor kan du lägga i dem samtidigt, men ta upp dem igen efter ca 7 minuter. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
Lägg i cocktailtomaterna och kräftorna. Grytan är klar så fort kräftorna är varma. Häll av det överflödiga vattnet.
Servering: Servera allt på ett stort fat, gärna garnerat med grovt hackad persilja. Drick en kall, ljus öl till detta – och njut!
Bild:
Ann-Sofi Rosenkvist
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria