Gå vidare till huvudinnehåll
Cajunkräftor
Kokbok

Cajunkräftor

45 minEnkelt
456,70 kr
4 portioner75,55 kr per portion
Denna rätt ska gärna göras i stora mängder – öka på receptet efter antalet gäster. Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag)

150 gCitron, (1 st)
0,75 tskChilipulver Chipotle
1 stChilipeppar Röd
1 stMajskolvar
0,75 tskSvartpeppar Malen
50 gKörsbärstomater
1 stGul lök
1 stVitlök Vanlig
0,5 mskSalt Fint
0,75 tskPaprikakrydda
0,75 tskTimjan - torkad
100 gPotatis Fast
1 stLagerblad
0,75 tskBasilika - torkad
0,75 tskCayennepeppar
5 lVatten
1 kgKräftor
0,5 tskStrösocker
Instruktioner
1

Levande kräftor avlivas skonsamt, enligt ovan. Om kräftorna är kokta och smaksatta, skölj av dem noga och låt ligga i kallt vatten en stund före tillagningen.

2

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Dela majskolven i fyra bitar. Skär citronen i halvor.

3

Lägg majs, citron, potatis, chili, lök, vitlök, lagerblad och alla kryddor i grytan. Om du har okokta kräftor kan du lägga i dem samtidigt, men ta upp dem igen efter ca 7 minuter. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.

4

Lägg i cocktailtomaterna och kräftorna. Grytan är klar så fort kräftorna är varma. Häll av det överflödiga vattnet.

Servering: Servera allt på ett stort fat, gärna garnerat med grovt hackad persilja. Drick en kall, ljus öl till detta – och njut!

Bild:

Ann-Sofi Rosenkvist