Recept | Huvudrätt | Nötkött

Pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor

Foto: Linnea Swärd Pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor

En riktig klassiker som pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor. Kan det bli mycket mer husman än så, enkelt och så gott. (Tastelines matkasse v35 2014) (MatHems familjekasse v5 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader och koka potatisen mjuk i
lite saltat vatten. Skala den om du vill.

2. Ättiksgurka: Skiva gurkan tunt med en mandolin
eller osthyvel. Blanda ättika, vatten och socker i en
skål, rör så att sockret löser sig. Lägg i gurkan och
ställ kallt till servering.

3. Biffar: Skala och finhacka löken. Blanda ägg,
mjölk, vatten och ströbröd i en skål och låt det svälla
någon minut. Hetta upp lite smör i en stekpanna och
bryn löken utan att den tar färg.

4. Blanda färsen med löken, ströbrödsblandningen,
kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop
till en jämn smet. Forma 6-8 fina pannbiffar och stek
dem sakta i smör och lite olja i en stekpanna på medelstark
värme tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5
minuter på varje sida. Lägg över dem i en ugnsfast
form och sätt in dem i ugnen ca 10 min.

5. Tillbehör: Skala löken och skär dem i tunna skivor.
Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa
socker och ställ åt sidan. Lägg löken på pannbiffarna
vid servering

6. Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, stekt lök, ärtor
och pressgurka.

Näringsvärde per portion:
635 kcal
37 g protein
24 g fett
63 g kolhydrater

Ca 73,38 kr/port Summa 293,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst