Pannbiffar med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås
Mari Bergman

Pannbiffar med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås

30 minMedel
366,75 kr
4 portioner29,81 kr per portion
En populär vardagsrätt som garanterat kommer gå hem hos både stora och små.

Rotfrukter
300 gPersiljerot
300 gVanliga morötter
1 krmSvartpeppar Malen
250 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja, Extra Virgin
Gräddsås
1 mskJapansk soja
1 krmSalt Fint
1 krmTimjan - torkad
1 mskDijonsenap
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 dlVatten
1 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
4 mskRårörda Lingon
Biffar
1 tskSalt Fint
1 tskTimjan - torkad
1 stÄgg
2 tskDijonsenap
0,5 dlStröbröd
3 krmSvartpeppar Malen
500 gKöttfärs - Nöt
0,5 mskMat & Bak Smör
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
1 dlVatten
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Biffar: Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min.

4

Tillsätt sedan färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda.

5

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt dem steka ca 3 min till.

6

Gräddsås: Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.

7

Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om.

Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 22 g fett, 59 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell