Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
600 g | Spaghetti | |
250 g | Morötter | |
Köttbullar | ||
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 st | Ägg | |
500 g | Nötfärs | |
50 g | Riven Parmesanost | |
1 tsk | Salt | |
Tomatsås | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Citron | |
0,5 st | Gul lök | |
50 g | Smör | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
1 st | Krossade Tomater |
Koka upp pastavatten.
Tomatsås: Dela en lök och ta bort skalet på ena halvan. Lägg den skalade lökhalvan tillsammans med krossade tomater, smör, honung och salt i en kastrull och låt koka upp på medelsvag värme. Riv i citronskal. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du gör köttbullarna.
Köttbullar: Blanda färsen med ägg, riven parmesanost, basilika, salt och peppar. Blanda ihop till en jämn färs och rulla köttbullar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek köttbullarna runt om så att de får färg- de behöver inte bli genomstekta.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Ta upp löken ur tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Låt köttbullarna puttra i tomatsåsen ca 10-15 minuter.
Skala morötter och skär dem och gurkan i stavar.
Sila av pastan och servera till köttbullarna.
Näringsvärde: 724 KCAL 47g Protein 31g Fett 60g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel