Gå vidare till huvudinnehåll
Mumsiga köttbullar i tomatsås med grönsaksstavar
Mari Bergman

Mumsiga köttbullar i tomatsås med grönsaksstavar

30 minEnkelt
283,20 kr
4 portioner 34,15 kr per portion
De italienska köttbullarna i den citronfräscha tomatsåsen tror vi blir barnens favorit. (Tastelines Barnkasse v49 2015)

Tillbehör
0,5 stGurka
600 gSpaghetti
250 gMorötter
Köttbullar
1 tskBasilika - torkad
1 mskSmör
0,5 tskSvartpeppar Malen
2 stÄgg
500 gNötfärs
50 gRiven Parmesanost
1 tskSalt
Tomatsås
0,5 tskSalt
1 stCitron
0,5 stGul lök
50 gSmör
0,5 mskHonung Flytande
1 stKrossade Tomater
Instruktioner
1

Koka upp pastavatten.

2

Tomatsås: Dela en lök och ta bort skalet på ena halvan. Lägg den skalade lökhalvan tillsammans med krossade tomater, smör, honung och salt i en kastrull och låt koka upp på medelsvag värme. Riv i citronskal. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du gör köttbullarna.

3

Köttbullar: Blanda färsen med ägg, riven parmesanost, basilika, salt och peppar. Blanda ihop till en jämn färs och rulla köttbullar.

4

Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek köttbullarna runt om så att de får färg- de behöver inte bli genomstekta.

5

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

6

Ta upp löken ur tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Låt köttbullarna puttra i tomatsåsen ca 10-15 minuter.

7

Skala morötter och skär dem och gurkan i stavar.

8

Sila av pastan och servera till köttbullarna.

Näringsvärde: 724 KCAL 47g Protein 31g Fett 60g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd