Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Morötter | |
700 g | Potatis | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
Köttfärsgryta | ||
0,5 tsk | Honung Flytande | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
150 g | Blandsvamp | |
2 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
1,5 msk | Rödvinsvinäger | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
Skala morötterna och skär i stavar. Förbered en liten kastrull med varmt vatten på spisen.
Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka svampen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och svamp och stek ytterligare 3-4 min. Tillsätt rödvinsvinäger, köttfond, vatten, creme fraiche och honung och låt puttra på svag värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka morotsstavarna i ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite salt. Håll varmt i kastrullen.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen med en potatispress.
Servera köttfärsgrytan med pressad potatis och smörslungade morötter.
Näringsvärde: 507 kcal. 31 g protein, 25 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria