Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål
Mari Bergman

Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål

40 minEnkelt
253,25 kr
2 portioner46,20 kr per portion
Saftig och god kyckling med smak av dragon och citron. Servera med klyftpotatis och brysselkål. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Potatis
300 gPotatis Fast
3 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
Kyckling
0,5 mskOlivolja
0,5 mskKycklingfond
1 krmSalt Fint
300 gFärsk kycklingfilé
1 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
1 klyftaVitlök
0,25 stCitron
0,5 mskDragon - torkad
1 krmSvartpeppar
1 dlVatten
0,5 stGul lök
Tillbehör
1 krmSalt Fint
250 gBrysselkål Fryst
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.

3

Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.

4

Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.

5

Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med kycklingen i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong i pannan. Låt puttra ihop i 7-10 min under lock. Eller täck pannan med ugnsfolie. Smaka av dragonsåsen med salt, peppar och citronsaft.

6

Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud brysselkålen i ca 3-4 min. Sila av vattnet och lägg upp brysselkålen i en skål.

7

Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål.

Näringsvärde: 491 kcal, 44 g protein, 17 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir