Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gratäng | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Purjolök | |
100 g | Västerbottensost | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Sallad | ||
1 msk | Vinäger | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Salladsmix | |
100 g | Pumpakärnor | |
0,5 st | Rödlök | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur |
Sätt ugnen på 175 grader.
Gratäng: Sköl och skär purjolöken i 1 cm breda bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och fräs purjolöken mjuk. Häll över purjofräset på en tallrik.
Ta bort fettstrimlor från kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar efter smak. (Vill du få en snabbare tillagningstid så kan du dela filéerna på längden till tunnare ”schnitzlar”) Bryn filéerna i den varma stekpannan i lite nytt smör eller olja så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och fördela purjolöken över.
Blanda ihop creme fraiche med ost och pressad vitlök. Krydda med en nypa salt och peppar. Bred ostsmeten över kycklingen och sätt in i ugnen ca 35- 40 min. Skär ett snitt i en kycklingfilé innan servering för att se att den är helt klar.
Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen.
Sallad: Tina haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda salladsmixen med rödlök, haricots vert och pumpafrön. Ringla över lite olja och vinäger.
Servera kycklinggratängen med bulgur och sallad.
Näringsvärde per portion: 735 kcal 50 g protein 42 g fett 37 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Västerbottensost® Riven 33% 150g Norrmejerier
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1