Gå vidare till huvudinnehåll
Dillkött på kyckling med kokt potatis och sallad

Dillkött på kyckling med kokt potatis och sallad

30 minEnkelt
273,70 kr
4 portioner 43,84 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v38) Dillkött, kokt lamm eller kalv i dillsås är en av mina favoriträtter! Denna variant med kyckling är nästan lika god men framför allt är den dubbelt så snabblagad!

Dillkött på kyckling
1 stDill - färsk
0,5 tskFlingsalt
300 gVanliga morötter
2 dlCreme Fraiche Naturell
3 dlVatten
1 mskStrösocker
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskKycklingfond
2 mskÄttiksprit
600 gFärsk kycklingfilé
Till servering
1 stPlocksallat
1 kgPotatis Fast
Instruktioner
1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter.

Skär kycklingfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skiva morötterna i ca 1 cm breda skivor.

Koka upp buljongen och låt morötterna koka i ca 10 minuter. Tillsätt kycklingbitar, crème fraiche, ättiksprit, strösocker, salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.

Skölj och arrangera salladen på ett fat. Droppa gärna över lite olivolja och balsamvinäger. Salta.

Hacka dillen och vänd ner i grytan. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Servera dillkycklingen med nykokt potatis och den krispiga grönsalladen.

INFO! Dillkött är en av den svenska husmanskostens absolut främsta rätter. Med dess milda smaker går den också hem väl även hos barnen. Rätten är egentligen väldigt lättlagad, men med utmaningen om att hitta den ultimata balansen mellan surt, salt och sött, har den blivit en favorit i olika kocktävlingssammanhang.