Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Vinäger | |
250 g | Vanliga morötter | |
70 g | Salladsmix | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Gratäng | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Potatis Fast | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
75 g | Riven Ost | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Gul lök | |
390 g | Krossade Tomater | |
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka den i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt.
Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen, paprikapulver och spiskummin och bryn så att färsen blir helt genomstekt. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra efter smak. Låt såsen puttra ihop i 5 min.
Blanda ihop creme fraiche och riven ost i en skål.
Lägg hälften av köttfärsåsen i en ugnsform, lägg över potatissivorna och häll över resten av köttfärssåsen. Toppa med creme fraichröran och gratinera i ugnen ca 10 min tills den har fått fin färg. Grovhacka persiljan och strö över vid servering.
Skölj salladen och skala och riv morötterna. Blanda ihop och ringla lite olja och vinäger över. Strö över en nypa salt och peppar och servera till gratängen.
Näringsvärde: Kcal: 560, Fett: 32 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 34 g
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Paprikapulver 37g Santa Maria