Gå vidare till huvudinnehåll
Dillkött på kyckling med potatis och kokta grönsaker
Hemmakock

Dillkött på kyckling med potatis och kokta grönsaker

10 minEnkelt
351,60 kr
4 portioner51,14 kr per portion
Dillkött på kyckling med potatis och kokta grönsaker

1,5 tskStrösocker
600 gKycklinglårfile Färsk
250 gVanliga morötter
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskVetemjöl
250 gBroccoli Färsk
65 gCitron
3 dlVatten
900 gPotatis Fast
1 mskMatolja
1 stHönsbuljong
35 gDill - fryst
Instruktioner
1

Koka potatis.

2

Dela broccoli i mindre buketter. Skala och slanta morötter. Lägg grönsakerna åt sidan och låt dem sedan koka nätt och jämnt mjuka tillsammans med potatisen de sista 5 min, eller separat.

3

Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn kycklingen i lite olja i en gryta, pudra över vetemjöl och rör om.

4

Tillsätt vatten, buljong och creme fraiche. Rör samman och låt såsen koka upp.

5

Rör ner dill. Tillsätt socker och smaka av med lite av saften från 1/2 citron (ca 2-3 tsk) till en sötsyrlig sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka 5 min.

6

Servera dillkycklingen tillsammans med kokt potatis, morotsslantar och broccoli.