Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gremolata | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 st | Citron - Eko | |
2 krm | Salt | |
20 g | Parmesanost | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Torskfilé | ||
300 g | Torskfilé | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
150 g | Broccoli | |
1 krm | Salt | |
300 g | Delikatesspotatis |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor. Lägg broccolin åt sidan.
Torskfilé: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt.
Gremolata: Riv parmesanosten. Mixa samman riven ost, basilika, persilja, vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en gremolata.
Blanda ihop gremolatan med creme fraiche i en bunke.
Täck fisken med gremolatasåsen och sätt in i ugnen i ca 15 min.
Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin och koka broccolin i 2 min. Sila av vattnet och tillsätt lite salt.
Servera torsken med kokt potatis och broccoli.
Näringsvärde: 405 kcal, 36 g protein, 15 g fett, 30 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt