Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis
Mari Bergman

Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis

30 minEnkelt
284,30 kr
2 portioner53,05 kr per portion
Goda och fräscha smaker med färska örter och parmesanost på torskfilé. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Gremolata
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 stCitron - Eko
2 krmSalt Fint
20 gParmesanost
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stBasilika - färsk
0,5 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Torskfilé
300 gTorskfilé
2 krmSalt Fint
Tillbehör
150 gBroccoli
1 krmSalt Fint
300 gDelikatesspotatis
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor. Lägg broccolin åt sidan.

3

Torskfilé: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt.

4

Gremolata: Riv parmesanosten. Mixa samman riven ost, basilika, persilja, vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en gremolata.

5

Blanda ihop gremolatan med creme fraiche i en bunke.

6

Täck fisken med gremolatasåsen och sätt in i ugnen i ca 15 min.

7

Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin och koka broccolin i 2 min. Sila av vattnet och tillsätt lite salt.

8

Servera torsken med kokt potatis och broccoli.

Näringsvärde: 405 kcal, 36 g protein, 15 g fett, 30 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir