Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 400 g | Körsbärstomater | |
| 1 st | Basilika - färsk, kruka | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 500 g | Flankstek | |
| 65 g | Ruccolasallat | |
| 75 g | Parmesanost | |
| 2 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
Värm ugnen till 160 grader.
Lägg hela körsbärstomater och basilikablad i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna.
Salta och peppra köttet efter smak. Grilla eller stek köttet i lite olja och smör så som du vill ha det, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter.
Fördela ruccolan på ett fat. Skiva köttet och lägg ovanpå salladen. Toppa med de rostade tomaterna, riven parmesan och pinjenötter. Ringla över lite av oljan från ugnsformen med tomaterna samt lite balsamvinäger. Krydda med lite extra salt och svartpeppar. Klart att servera!
Bild:
Susanna Blåvarg

111,80 kr /kg

179,67 kr /kg

306,00 kr /kg

291,54 kr /kg

473,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

131,90 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr