Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
300 g | Spaghetti | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
4 msk | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1,5 dl | Parmesanost | |
1,5 msk | Honung | |
500 g | Körsbärskvisttomater | |
30 g | Pinjenötter |
Sätt ugnen på 125 grader. Skiva vitlöken tunt. Blanda olivoljan med vitlöksskivor, honung, salt och basilika. Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en långpanna. Rosta tomaterna i ca 1 h 30 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Riv osten.
Koka upp vatten med salt. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna. Häll upp allt i en skål. Servera med riven parmesan och rostade pinjenötter. Garnera med basilika.
Näringsinnehåll: Kcal: 568, Protein: 18,8 g, Fett: 23,5 g, Kolhydrater: 67,6 g.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel