Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater
Mia Troberg

Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

2 tEnkelt
403,35 kr
4 portioner 85,02 kr per portion
Tomater blir söta när man rostar dem i ugnen. Spaghettin toppas med knapriga pinjenötter, fräscht och gott!

2 klyftaVitlök Vanlig
300 gSpaghetti
0,5 tskFlingsalt
4 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
1,5 dlParmesanost
1,5 mskHonung
500 gKörsbärskvisttomater
30 gPinjenötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125 grader. Skiva vitlöken tunt. Blanda olivoljan med vitlöksskivor, honung, salt och basilika. Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en långpanna. Rosta tomaterna i ca 1 h 30 minuter.

2

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Riv osten.

3

Koka upp vatten med salt. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna. Häll upp allt i en skål. Servera med riven parmesan och rostade pinjenötter. Garnera med basilika.

Näringsinnehåll: Kcal: 568, Protein: 18,8 g, Fett: 23,5 g, Kolhydrater: 67,6 g.

Bild:

Susanna Livijn Wexell