Gå vidare till huvudinnehåll
Pizza med serrano, soltorkad tomat och parmesan
Mari Bergman

Pizza med serrano, soltorkad tomat och parmesan

20 minEnkelt
311,30 kr
4 portioner 56,01 kr per portion
En underbar pizza som är klar på 20 min med färdigt pizzakit. Vi har toppat pizzan med god serranoskinka, soltorkade tomater och rostade pinjenötter.

Topping
25 gParmesanost
1 krmSvartpeppar
30 gPinjenötter
1 stBasilika
140 gSerranoskinka
Pizza
140 gSoltorkade Tomater
75 gParmesanost
600 gPizzakit, (1 st kit)
1 stRödlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Pizza: Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper på en plåt och bred på tomatsås. Riv parmesanosten och strö över. Skala och skiva rödlöken. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och finstrimla tomaterna.

3

Fördela soltorkade tomater och rödlöksskivor över pizzan och grädda i ugn i ca 10-12 min.

4

Topping: Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills gyllenbrun färg.

5

Toppa pizzan med serranoskinka, basilikablad, riven parmesanost, pinjenötter och lite svartpeppar från kvarn. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir