Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 l | Vatten | |
| 1 kg | Märgben | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 125 g | Stjälkselleri | |
| 4 st | Lagerblad | |
| 10 st | Svartpeppar Hel | |
| 3 st | Morötter | |
| 2 st | Gul lök | |
Skala löken och moroten.
Skölj två stjälkar selleri (för en vanlig sats).
Skär löken i klyftor och slanta moroten och sellerin.
Värm en gryta och fräs lök, morot, selleri, lagerblad och svartpepparkorn i rapsoljan.
Lägg i köttbenen och fyll med vatten tills allt täcks.
Om du vill ha lite mustigare buljong kan du rosta av benen i ugnen innan de läggs i grytan.
Koka upp och skumma av.
Sänk värmen och låt sjuda i en till två timmar.
Skumma av och fyll på med vatten vid behov.
Sila av vätskan i en ny kastrull eller gryta och ställ den på spisen.
Låt buljongen reducera till hälften.
Smaka av med salt.
Servera direkt som den är eller använd som bas i sås eller soppa.
Om du inte ska äta den direkt, kyl ned den snabbt, alternativt kyl ned den snabbt och frys in.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

87,95 kr /kg

55,90 kr /kg

13,95 kr

19,67 kr /kg

29,17 kr /kg

40,56 kr /l

3 737,50 kr /kg

507,14 kr /kg




