Gå vidare till huvudinnehåll
Grönsaksbuljong
Sofia Nyberg

Grönsaksbuljong

5 minEnkelt
50,90 kr
1 portion 21,74 kr per portion
Hemmagjord grönsaksbuljong är superenkelt att göra och kan lyfta smakerna i din matlagning otroligt mycket! Här visar vi dig ett enkelt grundrecept. Tips! Frys in buljong som blir över så att du kan ta fram när du behöver.

5 stVitpeppar Hel
1 stLagerblad
1 stMorötter
1 krmSalt
2 stGul lök
1 mskRapsolja
125 gStjälkselleri
2 lVatten
Instruktioner
1

Skala lök och morot.

2

Skölj sellerin.

3

Hacka upp grönsakerna grovt.

4

Hetta upp en stor kastrull och tillsätt olja.

5

Fräs grönsakerna till de fått lite färg.

6

Häll över vattnet.

7

Tillsätt lagerbland och vitpepparkorn.

8

Låt sjuda 20-30 minuter.

9

Sila av genom finmaskig sil eller en silduk och koka ner till önskad mängd.

10

Salta fonden efter smak.

Bild:

Sanna Livijn Wexell