Gulaschsoppa med bulgur
Mia Troberg

Gulaschsoppa med bulgur

1 t 30 minEnkelt
215,80 kr
4 portioner30,37 kr per portion
En klassiker som värmer gott både på hösten och vintern. Du kan välja att använda bara bulgur eller potatis, eller båda som i detta fallet. Servera gärna med ett gott bröd. Sörpla och njut!

1,5 mskPaprikakrydda
4 stPotatis
1 stKöttbuljong
600 gHögrev
2 stMorötter
1 tskSpiskummin
1 stGul lök
1 stLagerblad
1 klyftaVitlök
1,5 dlBulgur
0,5 tskSvartpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör
1,2 dlVatten
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Putsa köttet och skär i 1,5 cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Fräs lök, vitlök och kött i smör så att köttet får en stekyta.

2

Häll på vatten, buljongtärning, paprikapulver, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Låt koka ca 1 timme. Tillsätt tärnad potatis och morotsslantar. När dessa är mjuka tillsätter du bulgur. Servera med ett gott bröd.

Näringsvärde: Energi (kcal) 372, Protein (g) 32, Fett (g) 15, Kolhydrater (g) 25

Bild:

Susanna Livijn Wexell