Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 6 st | Ägg | |
| 2 msk | Kokosolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Mjölk | |
| 1 tsk | Bakpulver | |
| 1 dl | Kokosmjöl | |
| Limesyrup | ||
| 1,5 dl | Vatten | |
| 150 g | Strösocker | |
| 3 st | Lime | |
Separera ner äggulorna och -vitorna i två bunkar. Vispa vitorna fast och fluffigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggulorna. Tillsätt mjölk och olja och vispa i 10 sekunder.
Vänd med hjälp av en slickepott ner lite av äggvitorna i bunken med gulor och blanda. Vänd sedan försiktigt ner resten av vitorna i omgångar tills smeten är luftig och klumpfri.
Hetta upp lite olja i en stekpanna på medellåg värme. Häll i smeten så att pannkakorna blir ungefär 10 cm i diameter och stek dem sedan i cirka 2 minuter på varje sida. Servera med limesyrup.
Limesyrup: Blanda vatten och socker i en kastrull tillsammans med zest från en och en halv lime och saften från tre.
Koka upp och låt reducera till sirapslik konsistens, i cirka 5 minuter.
Bild:
Frida Wismar

4,20 kr /st

258,86 kr /l

15,97 kr /l

99,88 kr /kg

52,66 kr /kg

29,17 kr /kg

77,78 kr /kg

22,50 kr /kg
