Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Jordnötsfluff | ||
0,5 dl | Jordnötssmör | |
1 dl | Grekisk Yoghurt | |
2 krm | Bikarbonat | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
1 msk | Smör | |
2 st | Ägg | |
3 st | Banan | |
0,3 tsk | Salt Fint | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
2,5 dl | Havregryn | |
Kokosbacon | ||
1 msk | Japansk soja | |
0,5 msk | Kokosolja | |
2,5 dl | Kokoschips | |
1 tsk | Liquid smoke | |
1 msk | Lönnsirap |
Smält smöret i en stekpanna eller bryn smöret i en kastrull och låt svalna.
Sätt ugnen på 120 grader.
Mixa havregrynen fint (om du inte har havremjöl). Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel och blanda med ägg, citronjuice och smör. Blanda bananröran med de torra ingredienserna utan att röra för mycket. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter.
Smält kokosoljan och blanda med alla blöta ingredienser. Häll det över kokosflagorna i en skål.
Blanda yoghurt och jordnötssmör och ställ svalt i väntan på servering.
Dra ett par varv med pepparkvarnen och blanda runt försiktigt så att all kokos täcks. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 15–20 minuter, tills kokosen är gyllenbrun och torr.
Smält en stor klick smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i ett par matskedar smet per pannkaka. Vänd när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda tills de har fått färg på undersidan.
Rör om ett par gånger under tiden. Håll koll mot slutet eftersom kokosen lätt bränns.
Servera pannkakorna nygräddade med jordnötsfluff, kokosbacon och flytande honung eller lönnsirap.
Kokosbacon
Låt svalna och förvara i en lufttät burk.
Bild:
Annika Goldhammer
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Soja Japansk 150ml Spicefield