Gå vidare till huvudinnehåll
Bananvåfflor med yoghurt, blåbär och choklad
Carina Hejde

Bananvåfflor med yoghurt, blåbär och choklad

30 minEnkelt
314,65 kr
6 portioner15,58 kr per portion
Dessa våfflor är precis som bananpannkakor fast i våffelform. De passar perfekt på brunchbordet, som glutenfri efterrätt eller lyxigt mellanmål. Receptet ger ca 6-8 våfflor. Fler våffelrecept: Frasiga våfflor med färskost, Potatisvåfflor

Topping
2 dlGrekisk Yoghurt
1 stBanan
2 mskChokladsås
125 gBlåbär
Bananvåfflor
3 stBanan
1,5 tskBakpulver
2 tskKakao
6 stÄgg
2 mskKokosolja
3 mskKokosmjöl
Instruktioner
1

Bananvåfflor: Mosa mogna bananer i en bunke och tillsätt ägg, kokosmjöl, kakao och bakpulver. Mixa med en stavmixer till en smet.

2

Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite kokosolja. Grädda våfflorna i omgångar. Tillsätt lite mer kokosolja inför varje gräddning.

3

Topping: Skiva en banan. Ta fram blåbär, yoghurt och chokladsås.

4

Servera våfflorna med en klick yoghurt, banan, blåbär och ringla över lite chokladsås.

Bild:

Nurlan Emir