Gå vidare till huvudinnehåll
Raw kiwi- och limepaj
Mari Bergman

Raw kiwi- och limepaj

2 tEnkelt
556,30 kr
10 portioner29,23 kr per portion
Raw food paj på nötbotten med en god och syrlig fyllning på kiwi och lime.

Topping
3 stKiwi
Fyllning 1
400 gCashewnötter Naturella
2 stLime
1 dlSirap Agave
0,5 tskFlingsalt
0,5 tskVaniljpulver
3 mskKokosolja
Fyllning 2
50 gSpenat Blad
50 gDadlar Torkade
2 stKiwi
Botten
2 mskKakao
200 gMandlar
3 mskKokosolja
100 gDadlar Torkade
50 gRiven kokos
Instruktioner
1

Börja med att blötlägga cashewnötterna till fyllning 1 i minst 4 tim.

2

Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper.

3

Botten: Mixa mandlarna till ett smul i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, kakao, riven kokos och kokosolja. Mixa ihop till en bra konsistens. Blandningen ska hålla ihop bra när du trycker på den med fingrarna.

4

Tryck ut blandningen i formen ordentligt. Ställ in formen i frysen medan du förbereder fyllningen.

5

Fyllning 1: Mixa de blötlagda cashewnötterna i matberedaren. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät massa. Bred ut 2/3 av cashewkrämen på botten och ställ tillbaka i frysen.

6

Fyllning 2: Skala och halvera kiwin. Mixa kiwi, urkärnade dadlar och spenat i matberedaren med den återstående cashewkrämen, mixa samman till en slät kräm.

7

Häll smeten på det första lagret av pajen och fördela jämnt. Ställ tillbaka i frysen i 30 min.

8

Topping: Skala kiwi och skär i skivor. Fördela ett jämnt lager kiwiskivor över pajen.

9

Klart att servera. Pajen kan förvaras i kylen i ca 1 vecka och går även att frysa in.

Bild:

Roland Persson