Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citron | |
4 tsk | Vallmofrön | |
2 krm | Vaniljpulver | |
1 msk | Honung | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
2,5 dl | Dinkelmjöl Fullkorn | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1,5 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Blåbär Fryst | |
2 st | Banan | |
2 msk | Kokosolja | |
1 dl | Riven kokos |
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Mixa bananer, honung, kokosolja och kokosmjölk tills du har en slät massa.
Blanda torra ingredienser med kokosmjölksblandningen. I med den rivna citronen.
Fyll 6 formar med smeten, gärna stadiga pappformar eller dubbla pappersformar.
Tryck ner ett par blåbär i varje form. Se till att de täcks av smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Nygräddade scones äts med fördel med sked direkt ur formen.
Kalla delas på mitten och serveras med jordnötssmör, skivad banan och kokos. Extra festligt blir det med Renée Voltaires Hazelnut & chocolate spread.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria