Gå vidare till huvudinnehåll
Grönkålssoppa
Hemmakock

Grönkålssoppa

15 minEnkelt
120,50 kr
4 portioner 18,20 kr per portion
Bra restmat om du har grönkål och skinkspad i frysen sen jul. Använd annars färsk eller djupfryst grönkål och fond på flaska.

1 stGul lök
500 gGrönkål
1,25 lVatten
2 mskKalvfond Buljong
1 mskSmör
Instruktioner
1

Om du använder djupfryst grönkål, smula den i plastpåsen innan den tinat upp. Om du använder färsk grönkål, förväll den ca 20 minuter i saltat vatten och finhacka den sedan.

Skala och finhacka löken. Fräs den i olja och lägg därefter ner grönkålen. Lägg över i en gryta.

Häll på buljongen och vattnet och koka upp. Låt koka i ca 4 minuter. Smaka av, eventuellt kan lite salt behövas om du använder buljong. Skinkspad brukar vara nog salt i sig. Servera soppan het.

Bild:

Gunilla Blixt