Gå vidare till huvudinnehåll
Potatis- och sellerisoppa med isterbandsfräs
Hemmakock

Potatis- och sellerisoppa med isterbandsfräs

30 minEnkelt
210,15 kr
4 portioner18,83 kr per portion
Potatis- och sellerisoppa med isterbandsfräs

Soppa
1 mskRapsolja
1 stGul lök
0,5 tskSalt Fint
1 lVatten
1 tskTimjan
250 gRotselleri
600 gPotatis
1 stHönsbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVispgrädde
1 mskVitvinsvinäger
Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
300 gIsterband
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Skala lök, potatis och rotselleri, skär i cm-stora bitar.

2

Stek löken i en stor kastrull, i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt timjan och rotselleri och stek ytterligare några minuter.

3

Tillsätt vatten, potatis och buljongtärning, låt det koka ca 20 minuter eller tills potatisen och rotsellerin är mjuka.

4

Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.

5

Mixa soppan helt slät i en mixer eller med mixerstav och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt koka upp igen före servering.

6

Skala och strimla rödlöken. Hacka persiljan.

7

Skär upp skinnet på isterbanden och skrapa ur innehållet. Stek det i resten av oljan i några minuter. Vänd ner löken och stek tills allt börjar få lite färg. Tillsätt persiljan och smaka ev av med lite salt och peppar.

8

Servera den varma soppan med nygräddat bröd och isterbandsfräs till.