Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
140 g | Bacon Skivat | |
Soppa | ||
250 ml | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Jordärtskocka | |
500 g | Potatis Mjölig | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Färsk timjan | |
8 dl | Vatten | |
2 msk | Grönsaksfond | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Topping | ||
50 g | Grana Padano | |
0,5 st | Färsk timjan |
Soppa: Skala och dela jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Fräs alltsammans i smör i en stor kastrull utan att det tar färg. Krydda med timjanblad och tillsätt vitt vin. Låt puttra i ca 1 min. Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock i ca 20 min.
Tillbehör: Tärna baconet smått. Stek i en het panna så att det blir riktigt krispigt. Häll över baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Soppa: Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Topping: Toppa soppan med bacon, riven grana padano och timjankvistar.
Näringsvärde: 676 kcal, 18 g protein, 47 g fett, 43 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria