Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig blomkålssoppa med vitlöksstekta krutonger och knaprigt fläsk
Mari Bergman

Krämig blomkålssoppa med vitlöksstekta krutonger och knaprigt fläsk

30 minMedel
203,70 kr
2 portioner 34,50 kr per portion
Det här är en riktigt god och krämig soppa med knaprig topping. Soppan håller sig bra i kylen i 3-4 dagar och kan även frysas in.

Blomkålssoppa
3 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGul lök
200 gPotatis Fast
0,5 krmSalt
0,5 tskVitvinsvinäger
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
5 dlVatten
0,5 mskOlivolja
500 gBlomkål Färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
Topping
150 gSurdegsbröd
140 gBacon Skivat
0,5 stPersilja - färsk
0,5 tskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Blomkålssoppa: Lägg hela vitlöksklyftor med skal i en liten ugnsform och rosta i ca 15 min.

3

Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken.

4

Fräs blomkål, potatis och lök i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan puttra under lock i ca 20 min.

5

Topping: Skär hamburgerbrödet i tärningar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Blanda brödtärningarna med vitlök, persilja och olja i en skål.

6

Strimla baconet och fräs det knaprigt i en varm stekpanna utan fett. Lägg över baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

7

Torka ur pannan och stek brödtärningarna gyllene.

8

Blomkålssoppa: Ta ut vitlöksklyftorna ur ugnen och ta bort skalet. Tillsätt vitlöken i soppan och mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner creme fraiche, vitvinsvinäger, salt och peppar.

9

Toppa soppan med knaprigt bacon, krutonger och några droppar olja.

Näringsvärde: 644 kcal, 19 g protein, 42 g fett, 44 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir