Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålssoppa | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gul lök | |
200 g | Potatis Fast | |
0,5 krm | Salt | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
5 dl | Vatten | |
0,5 msk | Olivolja | |
500 g | Blomkål Färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
Topping | ||
150 g | Surdegsbröd | |
140 g | Bacon Skivat | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 200 grader.
Blomkålssoppa: Lägg hela vitlöksklyftor med skal i en liten ugnsform och rosta i ca 15 min.
Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken.
Fräs blomkål, potatis och lök i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan puttra under lock i ca 20 min.
Topping: Skär hamburgerbrödet i tärningar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Blanda brödtärningarna med vitlök, persilja och olja i en skål.
Strimla baconet och fräs det knaprigt i en varm stekpanna utan fett. Lägg över baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Torka ur pannan och stek brödtärningarna gyllene.
Blomkålssoppa: Ta ut vitlöksklyftorna ur ugnen och ta bort skalet. Tillsätt vitlöken i soppan och mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner creme fraiche, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Toppa soppan med knaprigt bacon, krutonger och några droppar olja.
Näringsvärde: 644 kcal, 19 g protein, 42 g fett, 44 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria