Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
0,25 st | Gurka | |
Sesamtoast | ||
1 st | Ägg | |
2 st | Formfranska | |
2 tsk | Smör | |
2 msk | Sesamfrö | |
Misomajonnäs | ||
1 msk | Misopasta | |
1 st | Ägg | |
2 dl | Matolja | |
1 msk | Lime | |
1 tsk | Råsocker Strö | |
Laxtartar | ||
0,5 tsk | Japansk soja | |
1,5 tsk | Färsk ingefära | |
1 msk | Koriander - färsk | |
160 g | Laxloin | |
1 st | Salladslök | |
1 krm | Tabasco | |
0,5 tsk | Sesamolja |
Börja med misomajonnäsen. Separera äggulan från vitan, spara vitan till toasten. Blanda miso och äggula och vispa i oljan lite i taget. Blanda i råsocker och lime och smaka av.
Finhacka salladslöken. Skala och riv ingefära och hacka koriander. Skär laxen i små tärningar och blanda med 2 msk av misomajonnäsen och resten av ingredienserna. Smaka av med soja, lime och misomajonnäs. Tartaren ska ha en konsistens som går att forma till ägg med två skedar, inte för rinnig och inte för torr.
Kärna ur gurkan och strimla den fint. Skär kanterna av två skivor formfranska, smöra undersidan tunt och pensla ovansidan med uppvispad äggvita. Strö ut sesamfrö och platta till så att de fäster i äggvitan. Grilla brödet försiktigt på bägge sidor så att det steks och sesamfröna tar lite färg. Skär brödet diagonalt så att det blir fyra trekanter.
Lägg en klick misomajonnäs på varje sesamtoast. Gör små ägg av tartaren med två skedar genom att ta upp en sked tartar och skrapa av den med den andra skeden och sedan upprepa. Lägg äggen på majonnäsen och dekorera med gurka och koriander.
Servera med salladslök, gurka, korianderblad och misomajonnäs.
1 Originalrost 1000g Skogaholm
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant