Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spätta | ||
1 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Rödspättafile Fryst | |
1 dl | Riven kokos | |
Mangosalsa | ||
75 g | Salladslök | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,25 tsk | Chilipeppar Färsk | |
225 g | Mango Fryst | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Lime | |
2 st | Avokado | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
400 g | Ris | |
0,5 st | Lime |
Sätt ugnen på 100 grader. Tina mangon och fisken.
Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Mangosalsa: Tärna avokadon och strimla salladslöken tunt. Skölj och finhacka koriander. Blanda ihop med mangon i en skål. Pressa i limesaft och tillsätt finhackad chilipeppar samt salt och peppar efter smak.
Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosalsa, ris och pressa över lite limesaft.
Foto och Styling: Anna Winer
Näringsvärde: 620 kcal, 41 g protein, 23 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Anna Winer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill