Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Servering | ||
4 msk | Sesamfrö | |
0,5 st | Lime | |
4 msk | Majonnäs Smaksatt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
4 msk | Hoisinsås | |
5 st | Salladslök | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
200 g | Vitkål | |
150 g | Morötter | |
4 msk | Rapsolja | |
2 msk | Japansk soja | |
2 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
8 st | Ägg | |
1 tsk | Strösocker | |
Äppelsalsa | ||
25 g | Chilifrukter, (1 st) | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Lime | |
2 st | Äpple Royal Gala |
Sätt ugnen på 100 grader.
Smeten: Skär upp vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och skär upp moroten i smala stavar. Strimla upp salladslöken fint (strimla lite extra till servering).
Vispa ihop ägg i en bunke tillsammans med vetemjöl, bakpulver, strösocker, japansk soja och salt. Vänd ner vitkålen, moroten och salladslöken i smeten.
Pannkakor: Hetta upp en fjärdedel av rapsoljan i en stekpanna och häll i en fjärdedel av smeten. Stek på medelhög värme tills smeten satt sig såpass att du kan vända på den. Stek tills båda sidor fått krispiga och gyllene ytor.
Lägg upp de färdiga pannkakorna på ett galler över en ugnsplåt och sätt in i ugnen på varmhållning tills alla pannkakor är klara.
Äppelsalsa: Tärna upp äpple och vänd runt med en bit finhackad chili (börja med mindre och ha i chili efter smak), finhackad koriander från en halv kruka och limejuice från 1/2 lime (klyfta andra halvan av limen och finhacka resten av koriandern till servering).
Servering: Ringla hoisinsås och srirachamayo över pannkakorna och strö över sesamfrön och finstrimlad salladslök.
Servera dina pannkakor med färsk koriander, äppelsalsan och klyftor av lime.
Bild:
Julia Thielen
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1