Gå vidare till huvudinnehåll
Marinerade tofuspett med koriandersås
Jessica Hellstedt och Amanda Hellman

Marinerade tofuspett med koriandersås

45 minEnkelt
348,30 kr
4 portioner37,81 kr per portion
Sommarens absolut bästa recept på veganska grillspett med smaker av lime, koriander och ingefära!

Till servering
4 mskSesamfrö
Marinad
0,5 stChilipeppar Röd
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stLime
1 krmCayennepeppar
1 mskSesamolja
2 mskFärsk ingefära
0,5 tskStrösocker
2 mskJapansk soja
Spett
1,5 stPaprika
1 stAubergine
1 mskSalt Fint
1,5 stRödlök
400 gTofu
Tillbehör
8 stGrillpinnar
Koriandersås
2 krmSalt Fint
0,5 stKoriander - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskStrösocker
2 mskVatten
1 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 stAvokado
1 stLime
2 mskRapsolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 8 st grillpinnar av trä i blöt.

2

Marinad: Finhacka chili och riv vitlök och ingefära. Lägg i en skål och tillsätt soja, limesaft (ca 2 msk), sesamolja, strösocker och cayennepeppar.

3

Spett: Skär tofu i kuber, 2x2 cm. Dela auberginen på längden och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Strö över salt. Låt stå i 20 min och torka sedan bort vätskan.

4

Skär rödlök och paprika i bitar. Lägg tofu och aubergine i marinaden och låt stå i minst 30 min.

5

Koriandersås: Gröp ur avokadon och lägg i en mixer. Tillsätt limezest från en halv lime + saften från en hel tillsammans med resterande ingredienserna och mixa till en slät sås. Späd med mer vatten vid behov.

6

Spett: Trä tofu, aubergine, rödlök och paprika på spett. Grilla på medelvärme ca 15 min tills grönsakerna är genomstekta. Ringla över koriandersås och dekorera med sesamfrön.

Servera valfritt tillbehör och gärna en stor sallad till de goda spetten.

Bild:

Sanna Livijn Wexell