Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Asiatisk sallad | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Romansallat | |
0,5 st | Gurka | |
50 g | Cashewnötter Saltade | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 st | Avokado | |
50 g | Tångpärlor Citron | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 st | Mango Färsk | |
75 g | Salladslök | |
Lax | ||
2 tsk | Fänkål Krydda | |
2 tsk | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
360 g | Sashimilax | |
Dressing | ||
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Honung | |
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
Srirachadressing | ||
1 msk | Sriracha | |
0,5 tsk | Honung | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Majonnäs | |
0,5 st | Lime | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Lax: Dela salmalaxen i två bitar. Finhacka koriander. Gnid in laxbitarna med koriander, fänkålsfrö, chiliflakes och salt. Låt stå i 15 min.
Srirachadressing: Blanda samman creme fraiche, majonnäs, srirachasås, honung och limesaft. Smaka av med lite salt.
Asiatisk dressing: Riv ingefära och finhacka chilipeppar. Blanda med rapsolja, fisksås, soja, honung, rivet limeskal och limesaft.
Sallad: Strimla salladen och lägg i mitten på ett fat.
Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Tärna gurkan smått. Strimla sockerärtor och salladslök. Blanda med hälften av dressingen i en skål och fördela över salladen.
Skala och skiva mango. Skiva avokado och toppa över salladen.
Lax: Grilla salmalaxen snabbt på båda sidor. Laxen ska få en fin grillyta men vara rå inuti.
Lägg de två grillade laxbitarna på salladsfatet. Toppa med grovhackade cashewnötter, korianderblad, myntablad och tångpärlor. Ringla över resten av dressingen över laxen. Klicka över srirachadressing eller servera den i en skål vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt