Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fylling | ||
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 dl | Mellanmjölk | |
| 400 g | Potatis Fast | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 4 st | Ägg | |
| 0,5 st | Zucchini | |
| 1 st | Rödlök | |
| 150 g | Fetaost | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 st | Vanliga Tomater | |
| Pajdeg | ||
| 3 msk | Vatten | |
| 125 g | Smör | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen i saltat vatten.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.
Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, salt och peppar.
Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.
Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen
Näringsvärde: 770 KCAL, 25 G PROTEIN, 48 G FETT, 56 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

179,67 kr /kg

13,30 kr /l

22,17 kr /kg

56,90 kr /kg

4,20 kr /st

49,83 kr /kg

30,00 kr /kg

159,67 kr /kg

21,95 kr /st

62,78 kr /kg

73,90 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

217,27 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg