Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizofräs i ugnen
Mari Bergman

Chorizofräs i ugnen

45 minEnkelt
192,65 kr
4 portioner 32,42 kr per portion
Superenkel korvrätt med rostade rotfrukter. En riktig höjdare som vardagsmiddag! (Tastelines matkasse v26 2015)

3 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
400 gVanliga morötter
400 gPotatis Fast
1,5 stRödlök
1 tskTimjan - torkad
600 gChorizo
200 gVitkål
1 stZucchini
75 gFetaost
0,5 stGul lök
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Chorizofräs: Skär varje korv i tre bitar. Skala morötter, potatis och lök. Skölj vitkål, zucchini och paprika. Skiva potatis och morötter i 1 cm tjocka skivor och skär löken i klyftor. Skär zucchini, paprika och vitkål i lite större bitar.

3

Lägg allting på en plåt och ringla över olivolja, honung och krydda med timjan, salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 25-30 min.

4

Smula fetaost över chorizofräset vid servering.

Näringsvärde: Kcal: 641 Fett: 42 g Protein: 30 g Kolhydrater: 33 g