Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Zucchini | |
1 msk | Smör | |
100 g | Getost, Chevre | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt Fint | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
0,6 st | Formfranska | |
8 dl | Vatten | |
800 g | Vita Bönor Stora | |
1 dl | Vispgrädde | |
60 g | Schalottenlök | |
8 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 200 grader
Ugnsbakad getost & vitlök: Separera vitlöksklyftorna från varandra men låt dem vara oskalade. Lägg sedan tre fjärdedelar på ett folieark och smula getost över.
Häll 1 tsk olivolja över och vik ihop folien, men stäng inte igen paketet helt, de ska ha möjlighet till stekyta. Stek i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills vitlöken fått färg.
Brödkrutonger: Tärna hälften av brödet och fördela i ett nytt folieark som placeras bredvid getostpaketet i ugnen. Rosta i 5-10 min, tills de fått färg. Kontrollera regelbundet så att de inte bränns.
Bönsoppa: Skölj bönorna i kallt vatten genom en sil. Skala och hacka schalottenlöken. Värm smör i en kastrull och stek löken mjuk i 1 minut på medelhög värme, rör om. Lägg ner bönorna och låt dem steka med 2-3 minuter.
Häll på vatten och pressa ner resterande vitlöksklyftor. Krydda med timjan och smula ner buljongtärningen. Koka upp.
Sänk värmen något och låt soppan småkoka i 10 minuter.
Ta kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och värm eventuellt på soppan.
Servera soppan med ugnsbakad vitlök och getost, samt brödkrutonger.
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt