Gå vidare till huvudinnehåll
Broccoligratäng med fejkon och valnötssallad
Mari Bergman

Broccoligratäng med fejkon och valnötssallad

30 minEnkelt
302,50 kr
4 portioner41,42 kr per portion
Genom att ha lite fejkon i vår vegetariska broccoligratäng så får vi till en riktigt god rökig smak som ger det där lilla extra! (Tastelines vegokasse v31 2016)

Valnötssallad
30 gValnötter
0,5 stGurka
1 stCitron
140 gSoltorkade Tomater
1 stHuvudsallat
Broccoligratäng
1 tskFrysta provencalska örter
400 gSkruvpasta
1 mskGrönsaksfond
150 gRiven Ost
90 gVegetariskt bacon
2 krmSalt Fint
2 stBroccoli Färsk
1 klyftaVitlök
0,5 stBasilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

2

Broccoligratäng: Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i stora buketter och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Lägg de kokta broccolibuketter i en ugnsform och vänd ner pastan.

3

Hetta upp lite olja och stek fejkon tillsammans med finhackad vitlök. Skölj och grovhacka basilikan. Strö fejkon och basilika över gratängen och krydda med den frysta örtkryddan, salt och peppar.

4

Blanda grädden med fond och slå över. Strö över riven ost. Gratinera 20 minuter.

5

Sallad: Skölj gurka och sallad och skär i mindre bitar. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman i en skål. Grovhacka valnötterna och strö över. Pressa över lite citronsaft och tillsätt ca 1 msk olja från tomaterna.

Servera gratängen med valnötssalladen.

Näringsvärde per portion: Kcal: 613, Protein: 16 g, Fett: 28 g, Kolhydrater: 69 g

Susanna Livijn Wexell Susanna

Bild:

Susanna Livijn Wexell