Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Valnötssallad | ||
30 g | Valnötter | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Citron | |
140 g | Soltorkade Tomater | |
1 st | Huvudsallat | |
Broccoligratäng | ||
1 tsk | Frysta provencalska örter | |
400 g | Skruvpasta | |
1 msk | Grönsaksfond | |
150 g | Riven Ost | |
90 g | Vegetariskt bacon | |
2 krm | Salt Fint | |
2 st | Broccoli Färsk | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Vispgrädde |
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Broccoligratäng: Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i stora buketter och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Lägg de kokta broccolibuketter i en ugnsform och vänd ner pastan.
Hetta upp lite olja och stek fejkon tillsammans med finhackad vitlök. Skölj och grovhacka basilikan. Strö fejkon och basilika över gratängen och krydda med den frysta örtkryddan, salt och peppar.
Blanda grädden med fond och slå över. Strö över riven ost. Gratinera 20 minuter.
Sallad: Skölj gurka och sallad och skär i mindre bitar. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman i en skål. Grovhacka valnötterna och strö över. Pressa över lite citronsaft och tillsätt ca 1 msk olja från tomaterna.
Servera gratängen med valnötssalladen.
Näringsvärde per portion: Kcal: 613, Protein: 16 g, Fett: 28 g, Kolhydrater: 69 g
Susanna Livijn Wexell Susanna
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Örtkryddor Provencale Frysta Findus
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basilika Kruka Stor EKO Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria