Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
500 g | Rotselleri, (0,5 st) | |
250 g | Morötter | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
400 g | Potatis Fast | |
1 l | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Lantbuljong | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Kålrot, (0,5 st) | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Salt | |
Hummus | ||
1 msk | Olivolja | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Vitlök | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Baguette |
Tillbehör: Värm ugnen enligt anvisningar på brödförpackningen.
Soppa: Skala potatis, morötter, kålrot, rotselleri, lök och vitlök. Skär rotfrukterna i mindre bitar och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök tillsammans med timjan utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan få ett uppkok. Sänk värmen och låt soppan småputtra under lock ca 20 min.
Hummus: Skala och dela vitlöksklyftor och lägg dem i en liten ugnsform. Rosta dem gyllenbruna i ugnen ca 5-7 min.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen om du har fryst bröd.
Sila av bönorna och låt rinna av i en sil.
Mixa bönor och vitlök tillsammans med olivolja med en stavmixer eller i matberedare till en tjock kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Soppa Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller blender. Tillsätt crème fraiche och grädde och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan tillsammans med varmt bröd.
Näringsvärde: Kcal: 503, Fett: 22 g, Protein: 11 g, Kolhydrater: 62 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt