Skördesoppa med rostad vitlökshummus och mjukt bröd
Mari Bergman

Skördesoppa med rostad vitlökshummus och mjukt bröd

30 minEnkelt
312,38 kr
4 portioner20,41 kr per portion
Snabblagad och god rotfruktssoppa som mättar och ger bra med energi.

Soppa
500 gRotselleri, (0,5 st)
250 gMorötter
1 dlCreme Fraiche Naturell
400 gPotatis Fast
1 lVatten
1 stGul lök
2 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskLantbuljong
0,5 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
300 gKålrot, (0,5 st)
1 tskTimjan - torkad
1 krmSalt Fint
Hummus
1 mskOlivolja
75 gCitron, (0,5 st)
380 gVita Bönor Stora
1 krmSvartpeppar Malen
1 stVitlök
2 krmSalt Fint
Tillbehör
1 stBaguette
Instruktioner
1

Tillbehör: Värm ugnen enligt anvisningar på brödförpackningen.

2

Soppa: Skala potatis, morötter, kålrot, rotselleri, lök och vitlök. Skär rotfrukterna i mindre bitar och grovhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök tillsammans med timjan utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan få ett uppkok. Sänk värmen och låt soppan småputtra under lock ca 20 min.

4

Hummus: Skala och dela vitlöksklyftor och lägg dem i en liten ugnsform. Rosta dem gyllenbruna i ugnen ca 5-7 min.

5

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen om du har fryst bröd.

6

Sila av bönorna och låt rinna av i en sil.

7

Mixa bönor och vitlök tillsammans med olivolja med en stavmixer eller i matberedare till en tjock kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

8

Soppa Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller blender. Tillsätt crème fraiche och grädde och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan tillsammans med varmt bröd.

Näringsvärde: Kcal: 503, Fett: 22 g, Protein: 11 g, Kolhydrater: 62 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell